Contact

Bel 088 895 9000 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. informatie@hilec.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Vragen of
meer informatie?

Neem dan contact op met:

Marcel van der StaaijMarcel van der Staaij
informatie@hilec.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06- 53 59 31 94

 

 

Guido HeremansGuido Heremans
informatie@hilec.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
088 895 9000

Over Hilec

Lighting Research Centre

Hilec Lighting Research Centre is in 1997 in België opgericht door Guido  Heremans, natuurkundige en gespecialiseerd in verlichting en werkzaam op de Katholieke Universiteit Leuven. In 2012 is het research centre overgenomen door CityTec en als zelfstandig bedrijfsonderdeel verhuisd naar Alblasserdam. Guido Heremans blijft als adviseur en specialistisch onderzoeker nauw verbonden aan Hilec.

Unieke positie

Hilec heeft als research centre een unieke positie. De grote licht-laboratoria van bijvoorbeeld de technische universiteiten richten zich in hoofdzaak op fundamenteel natuurkundig onderzoek. De laboratoria van grote fabrikanten, op hun beurt, richten zich vaak op onderdelen van de technische keten en zijn bovendien niet onafhankelijk. Vergelijk het met de testlaboratoria uit de auto-industrie: de hoeveelheid kilometers die daar uit een liter benzine worden geperst, haalt u zelf in de praktijk niet in de verste verten. Hilec is onafhankelijk van leveranciers en heeft de apparatuur en de juiste mensen om technische OVL-vraagstukken van A tot Z door te lichten – zowel op kleinere als op grotere schaal.